Lägsta räntan på lån

Letar du efter lägsta räntan på lån? Tänk då på att räntan skiljer sig åt beroende vilken typ av lån du letar efter. Om du letar efter den lägsta räntan på bolån ligger den officiella räntan som bankerna erbjuder för närvarande på ca 1,5%, men många kunder lyckas förhandla till sig ännu lägre ränta. På Comboloan kan du se vad andra låntagare har fått för ränta.

Letar du efter lägsta räntan på privatlån, alltså lägsta räntan på lån utan säkerhet, så ligger den lite högre. I låneföretagens marknadsföring står det att du kan få så låg ränta på privatlån som 3,95%. Detta stämmer oftast inte med verkligheten. Låneföretagen har nästan uteslutande så kallad riskbaserad räntesättning, vilket betyder att den lägsta räntan på lån endast går att få om man har en riktigt bra ekonomi. En mer rimlig räntenivå för den som har en mer vanlig ekonomi (månadslön 250 000 – 300 000 kr, skulder på mindre än 100 000 kr) ligger snarare på ca 7-8%.

Var kan jag hitta lägsta räntan på lån?


Ett bra sätt att hitta de lägsta räntorna är att använda jämförelsetjänsten Compricer. Där kan du se vilka de lägsta räntorna på lån utan säkerhet är som låneföretagen kan erbjuda. Ett smart sätt att säkerställa att den ränta du får när du ansöker om lån utan säkerhet faktiskt är den lägsta räntan kan du använda förmedlingstjänster som Lendo och Freedom Finance. Genom en förmedlare gör du bara en låneansökan, och förmedlaren söker sedan på flera olika banker för att du ska få så bra ränta och villkor som möjligt. En annan fördel är att du söker på flera ställen utan att det behöver tas flera kreditupplysningar.