Privatlån utan säkerhet

Vill du låna pengar? Då är privatlån utan säkerhet det enklaste alternativet. Privatlån utan säkerhet, eller blancolån som det också kallas, är ett vanligt lån som inte är kopplat till någon säkerhet, som din bostad eller bil. Det finns flera låneföretag och banker som erbjuder privatlån utan säkerhet, men själva lånet är ofta upplagt på ungefär samma sätt. Oftast kan du låna upp till 300 000 kr, ha en återbetalningstid på 2-12 år, en avi avgift på 0-40 kr och en uppläggningsavgift på upp till 600 kr. Dessutom kan du oftast utnyttja två betalningsfria månader per år när du har ett privatlån utan säkerhet.

Vad krävs för att jag ska kunna få ett privatlån utan säkerhet?


Grundkraven för att kunna ansöka om ett privatlån utan säkerhet är i stort sett de samma oavsett var du söker – att du har en inkomst på minst 120 000 kr per år, inga betalningsanmärkningar och har varit folkbokförd i Sverige minst 3 år. Dock ska man vara uppmärksam på att det är långt ifrån säkert att du kan få ett privatlån utan säkerhet bara för att du uppfyller grundkraven. Kreditmarknadsbolagen och bankerna har ofta ett automatiskt system som gör kreditbedömningen, där man gör en statistisk bedömning av din möjlighet att kunna betala tillbaka privatlånet inom återbetalningstiden. Faktorer man tittar på är till exempel inkomst, skulder, ålder, var du bor, hur din inkomst och dina skulder har förändrats över tiden och hur ofta du söker lån.

Var kan jag hitta billiga privatlån utan säkerhet?


Antalet låneföretag, kreditinstitut och banker som erbjöd privatlån innan finanskrisen var enormt. Sedan dess har många av låneföretagen stoppat sin utlåning, men det finns fortfarande många ställen där du kan hitta billiga privatlån utan säkerhet. Du kan välja att kontakta låneföretag som SevenDay, Citibank eller Nordax Finans direkt, men det smartaste du kan göra är att gå via en låneförmedlare som Freedom Finance, Lendo, Compricer eller Comboloan. Då kan du vara säker på att du får det billigaste privatlånet du kan få med just dina förutsättningar, men lägst möjlig ränta och minsta möjliga avgifter.