Lösa dyra lån och krediter

Att lösa dyra lån och krediter med ett nytt lån och samla alla lån på ett ställe är bland det smartaste man kan göra för att förbättra sin privatekonomi. Har du dragit på dig dyra smålån och kortkrediter kan du ofta sänka din månadskostnad med flera tusen kronor varje månad genom att lösa gamla lån och skulder med ett nytt lån och samla alla skulder på ett ställe. Dels får man ofta en lägre ränta när man tar ett nytt större lån för att lösa dyra lån och krediter, dels minskar man antalet aviavgifter som ska betalas varje månad. Och dessutom får du än bättre koll på din ekonomi genom att lösa dyra lån och krediter och samla alla lån på ett ställe, vilket gör det lättare att se till att alla lån betakas i tid och att man inte drar på sig förseningsavgifter eller riskerar att lånet skickas till inkasso.

Hur lånar jag för att lösa dyra lån och krediter?


Vanligast är att man tar ett lån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, för att lösa bort gamla lån och skulder från kreditkort. För att ta ett blancolån, alltså ett lån utan säkerhet, brukar grundkraven vara att du har en årslön på minst 120 000 kr, varit skriven i Sverige i minst tre år och inte ha några betalningsanmärkningar.

Var kan jag låna pengar för att lösa dyra lån och krediter?


Det enklaste sättet att låna för att lösa dyra lån och krediter är att vända sig till någon av de låneförmedlare som finns. De ser till vilka förutsättningar du har för att ta ett samlat lån, och vänder sig sedan till flera banker för att få det bästa erbjudande du kan få. Tips på bra förmedlare är Freedom Finance, Lendo, Comboloan och Compricer.